Zupa z zielonek

Ocena:

4.39 (157)

  • 1 godz. 30 min.
  • dla 5 osób
Smaczna i aromatyczna zupa.

Składniki:

  • 1/2 kg kości od schabu
  • 30 dkg.zielonek
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • mały seler
  • przyprawa typu vegeta,pieprz,maggi,kostka rosołowa
  • makaron np:świderki

Zupa z zielonek - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kości ugotować,z wody ściągać szumy,aby woda nie zrobiła się mętna.Gdy mięso będzie miękkie wyciągnąć,wrzucić warzywa dowolnie pokrojone i zielonki,gotować do miękkości,kości obrać z mięsa i dodać do zupy.Makaron ugotować nałożyć na talerz i zalać gotową zupą.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne