Zupa z soczewicy :
Zupa z soczewicy : - Przepis na Zupa z soczewicy :Kiedyś bardzo popularna, potem zapomniana soczewica wraca teraz co raz częściej na nasze stoły
Zupydania mięsne
- Czas przygotowania:
- 60 min.
- Dla ilu osób:
- dla 2 osób
Ocena:
(średnia 4.5 z 175 głosów)
Składniki:
- 0,30 wędzonki
- 1 marchew
- ½ pietruszki
- 1/8 selera
- ½ pora
- 1 liść laurowy
- 3 ziela angielskie
- 1/2 szklanki czerwonej soczewicy
- 3 ziemniaki
- majeranek
- pieprz mielony
- usiekana natka pietruszki
- maggi w płynie
- 1 kostka bulionu wieprzowego Knorra
- 1 litr wody
Kroki wykonania:
- Żeberka, pietruszkę , seler , por, ziele angielskie, liście laurowe, kostkę bulionową , zalać woda i gotować 30 minut. Wyjąć mięso i warzywa .Obrać mięso od kości i dodać razem z pokrojoną marchewką do wywaru. Wrzucić pokrojone w słupki ziemniaki i soczewicę .Gotować 15 minut. Doprawić do smaku solą , pieprzem , majerankiem . podawać posypaną usiekana natka pietruszki.
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
25 min.

Przygotowanie: 25 minut Gotowanie: 1 godzina 10 minut Porcja: 510 kcal Składniki 6 porcji
Zupa z soczewicy
Czas przygotowania:
15 min.

Przygotowanie: 15 minut
Gotowanie: 25 minut
Porcja: 265 kcal
Składniki na 4 porcje
Zupa z soczewicy
Poziom trudności:
Łatwy
Czas przygotowania:
40 min.

Dahl to indyjska zupa z soczewicy, pomidorów i papryki. Gęsta, pikantna i aromatyczna. To danie, które syci na długo i mocno rozgrzewa! Dahl z soczewicy to idealny pomysł na obiad w chłodne dni.
Dahl - indyjska zupa z soczewicy
Czas przygotowania:
70 min.

Pyszna zupa z czerwonej soczewicy.
Zupa z soczewicy
Czas przygotowania:
30 min.

Tradycyjna zupa turecka, bardzo smaczna i pozywna, podawana z cytryna i chlebem.
Mercimek corbasi - zupa z soczewicy
Czas przygotowania:
60 min.

Pożywna sycąca zupa .
Rozgrzewająca zupa z soczewicy zielonej
Czas przygotowania:
60 min.

smaczna i zdrowa
Zupa z soczewicy
Czas przygotowania:
50 min.

sycąca i smaczna,w sam raz na jesienne chłody
Gęsta zupa z czerwonej soczewicy
Czas przygotowania:
1440 min.

Uwielbiam zielona soczewice a to bułgarska zupa z ksiązki "Kuchnie świata".