Zupa z nasturcją

Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 70 kcal

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

zupy bulion warzywny

Czas przygotowania:
30min.
Kalorie:
70 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 183 głosów)

Składniki:

  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1/2 selera (15 dag)
  • 2 marchewki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • kilka kwiatów nasturcji
  • 1/2 szklanki białego, wytrawnego wina
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa z nasturcją - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Marchewkę i seler obrać, umyć, pokroić w słupki.
  • Szczypiorek opłukać, każde źdźbło pokroić wzdłuż na pół.
  • Warzywa włożyć do gorącego bulionu, gotować 10 minut. Wlać białe wino, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Rozlać do talerzy, ozdobić umytymi kwiatami nasturcji.

Kalorie: 70


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: