Zupa z nasturcją

Ocena:

4.48 (183)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 70 kcal

Składniki:

  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1/2 selera (15 dag)
  • 2 marchewki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • kilka kwiatów nasturcji
  • 1/2 szklanki białego, wytrawnego wina
  • sól, pieprz

Zupa z nasturcją - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Marchewkę i seler obrać, umyć, pokroić w słupki.
  • Szczypiorek opłukać, każde źdźbło pokroić wzdłuż na pół.
  • Warzywa włożyć do gorącego bulionu, gotować 10 minut. Wlać białe wino, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Rozlać do talerzy, ozdobić umytymi kwiatami nasturcji.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne