zupa_z_kaszy_jaglanej_i_pomidorow

Zupa z kaszy jaglanej i pomidorów

Ocena:

4.44 (179)

  • 50 min.
  • dla 4 osób
Smaczna jarska zupa

Składniki:

  • kasza jaglana - 3/4 szklanki
  • kostki rosołowe 2 szt
  • masło - 1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy - 1 łyżka posolić do smakiu
  • cebula - 1 szt
  • śmietana - 125 ml
  • posiekany koperek - 3 łyżki
  • sól - do smaku
  • woda - 3-4 szklanki

Zupa z kaszy jaglanej i pomidorów - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kaszę sparzyć, odcedzić zalać 3-4 szklankami wody, dodać połowę masła, posolić do smaku i gotować około 35 minut.
  • Resztę masła stopić, zeszklić na nim posiekaną cebule, wymieszać z koncentratem, chwilę dusić, przełożyć do garnka z zupą.
  • Zupę doprawić kostkami rosołowymi, zagotować, wlać śmietanę, posypać koperkiem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne