Zupa z dyni i soczewicy czerwonej

Zupa z pieczonych warzyw o smaku curry

ZupyCurryPrzekąski

Czas przygotowania:
80 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 154 głosów)

Składniki:

  • - ½ dyni pokrojonej w kostkę
  • - 1 szklanka czerwonej soczewicy
  • - 1 cebula
  • - 2 marchewki
  • - kawałek selera korzeń
  • - por
  • - 2 ząbki czosnku drobno posiekanego
  • - ½ łyżeczki curry lub garam masala
  • -1/2 szlanki mleka kokosowego
  • - pieprz, sól oliwa z oliwek
  • -rosołek organiczny
  • - świeża kolendra i pietruszka

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Pokrojoną dynię ,marchew, selera, cebulę położyć na blaszce skropić oliwą z oliwek i piec w piekarniku około 50 min w temp.200 st. Soczewicę umyć i wrzucić do garnka z wodą na zupę, dodać pokrojonego pora, 2 rosołki bez glutaminianu sodu, zagotować.Do zupy dorzucić upieczone warzywa i mleczko kokosowe gotować około 20-30 min.Pod koniec gotowania dosypać przyprawy i czosnek . Zupę zblendować, wsypać kolendrę i nać pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy