Zupa z soczewicy

Ocena:

4.49 (184)

  • 1 godz. 10 min.
  • dla 4 osób

Pyszna zupa z czerwonej soczewicy.

Składniki:

  • ok 3l wody
  • 2 skrzydełka z kury
  • 1 większa marchewka
  • 1 pietruszka
  • Mały kawałek selera
  • 3 średnie ziemniaki
  • 4 garści soczewicy (ja użyłam czerwonej)
  • Natka pietruszki
  • Majeranek
  • Sól
  • Pieprz
  • Przecier pomidorowy
  • Odrobina śmietany do zabielenia

Zupa z soczewicy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Wodę solimy, skrzydełka gotujemy razem z warzywami pokrojonymi według upodobań.
  • 2. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy soczewicę i gotujemy.
  • 3. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i możemy lekko zabielić śmietaną.
  • 4. Przyprawiamy majerankiem i pieprzem.
  • 5. Gotową zupę wlewamy na talerz i posypujemy natką pietruszki.

Porady

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne