zupa z białej rzodkwi i czosnku niedźwiedziego

Ocena:

4.5 (167)

  • 3 min.
  • dla 2 osób
zupa o nietypowym smaku, który wciąga w miarę jedzenia..

Składniki:

  • 0.5 l wywaru z kurczaka (2 skrzydełka surowe, 10 łodyżek pietruszki, opcjonalnie gwiazdka anyżu),
  • 20 dag białej rzodkwi długiej, startej na tarce z małymi oczkami,
  • 1 Ł czosnku niedźwiedziego, suszonego,
  • 1 mała marchew, pokrajana w talarki bądź półtalarki,
  • 30 g papryki czerwonej (1/8 strąka), pokrajanej w krótkie paski,
  • 1 ziemniak, pokrajany w małą kostkę,
  • 1 ł lubczyku,
  • 1 ł soku z cytryny,
  • sól, pieprz do smaku,
  • koperek suszony do wyjątkowo tandetnej dekoracji;

Zupa z białej rzodkwi i czosnku niedźwiedziego - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. wywar gotować 30 minut, wyjąć składniki stałe, posolić.. w tym czasie przygotować resztę składników..
  • 2. dodać marchew, ziemniaka, czosnek niedźwiedzi, paprykę, lubczyk.. gotować 10 minut..
  • 3. dodać rzodkiew, sok z cytryny, gotować 3-5 minut..
  • zupa ma smak kapuśniaku z ogórkową, ale nie jest kwaśna, jest specyficznie pikantna;
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne