zupa_z_baklazanow

Zupa z bakłażanów

Ocena:

4.47 (148)

  • 15 min.
  • dla 4 osób
Zupa z bakłażanów - doskonała propozycja na letni obiad.

Składniki:

  • 2 średnie bakłażany
  • żółta papryka
  • cebula
  • puszka pomidorów krojonych
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki curry
  • pieprz do smaku
  • olej

Zupa z bakłażanów - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Bakłażany oczyścić z pestek i pokroić w kostkę,dodać do cebuli chwilę podsmażyć,dodać paprykę pokrojoną w kostkę,pomidory i przecier pomidorowy. Poddusić 4 minuty. Zalać bulionem,przyprawić curry i pieprzem. Gotować aż do
  • miękkości warzyw. Na koniec gotowania wrzucić natkę pietruszki.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne