Zupa warzywna z pesto i parmezanem

Prosta i bez zbędnego zachodu. Wrzucasz, mieszasz, gotujesz, miksujesz, podajesz!

Zupyzupa jarzynowapesto

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 184 głosów)

Składniki:

  • Składniki dla 4 osób:
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili
  • 1 mały brokuł lub ½ większego
  • Parmezan (garściami)
  • Pesto czerwone
  • Sól, pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Warzywa kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i przesmażamy. Dodajemy czosnek i chili. Podlewamy wodą, ok. 1,5 litra i gotujemy aż warzywa będą miękkie. Miksujemy blenderem doprawiamy solą, pieprzem i pesto min. 3 łyżeczki. Serwujemy posypane obficie parmezanem i ew. dodatkiem pesto.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy