Zupa Świętego Mikołaja

Rozgrzewa, gdyż Mikołaj pracuje ciężko w zimę, jest sycąca, bo Mikołaj ma brzuszek.

Dodany przez:

Zupa Świętego Mikołaja

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

Składniki

  • - Passata di Pomodoro lub ketchup pomidorowy
  • - 0,5 kg mięsa wieprzowego, 0,5 kg wołowiny
  • - ziemniaki
  • - 2 papryki czerwone
  • - 2 papryki Pepperoni
  • - ząbek czosnku
  • - włoszczyzna
  • - przyprawa gulaszowa
  • - sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. 1)Mięso kroimy w kostkę i smażymy na patelni.
  2. 2)Dodajemy przyprawę gulaszową, sól, pieprz i smażymy, co jakiś czas przewracając mięsko.
  3. 3)W międzyczasie obieramy włoszczyznę, część kroimy w kostkę, część ścieramy na tarce.
  4. 4)Paprykę kroimy w paski, a paprykę Pepperoni w talarki.
  5. 5)Do garna wrzucamy wszystkie składniki, zalewamy wodą, aby przykryła całość, dodajemy czosnek.
  6. 6)Gotujemy co jakiś czas mieszając.
  7. 7)Pod koniec gotowania dodajemy Passatę, ketchup lub koncentrat pomidorowy.
kuchnia mięso warzywa obiad zupa gulasz Gulaszowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze