Zupa serowa z winem

Zupka serowa z dodatkiem wina.

Zupybuliondania mięsne

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 194 głosów)

Składniki:

  • serek topiony 200 gram
  • bulion z kostki rosołowej 2 szklanki
  • mleko 125 ml
  • białe wino wytrawne 100 ml
  • bazylia suszona do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • grzanki do zupy

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Zagotować bulion z mlekiem. Dodać serki topione. Ogrzewać i mieszać do momentu, aż się rozpuszczą. Dodać bazylię. Zmniejszyć ogień do minimum. Dodać wino. Jeśli trzeba doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z grzankami albo groszkiem ptysiowym.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy