Zupa serowa z winem

Zupka serowa z dodatkiem wina.

Dodany przez:

Zupa serowa z winem

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • serek topiony 200 gram
  • bulion z kostki rosołowej 2 szklanki
  • mleko 125 ml
  • białe wino wytrawne 100 ml
  • bazylia suszona do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • grzanki do zupy

Przygotowanie

  1. Zagotować bulion z mlekiem. Dodać serki topione. Ogrzewać i mieszać do momentu, aż się rozpuszczą. Dodać bazylię. Zmniejszyć ogień do minimum. Dodać wino. Jeśli trzeba doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z grzankami albo groszkiem ptysiowym.
wino obiad zupa bulion serek topiony
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze