Zupa rzodkiewkowa

Bardzo dobra zupa, a do tego szybka w przygotowaniu. Polecam

dodany przez: jotesa

zupy bulion dania mięsne

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 166 głosów)

Składniki:

  • 2 litry wywaru z 2 kostek bulionowych (warzywna, drobiowa)
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • koperek
  • 4 ugotowane ziemniaki
  • serek topiony - śmietankowy (100 g)
  • śmietana
  • olej do smażenia

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Posiłek:

Zupa rzodkiewkowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rzodkiewkę kroimy i podsmażamy na oleju ok. 10 minut.
  • Rzodkiewki wkładamy do bulionu, w którym są już ugotowane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodajemy serek topiony, a po jego roztopieniu - koperek.
  • Zupę wykładamy na talerz i dekorujemy kleksem śmietany.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy