Zupa rybna

Zupa dla smakoszy.

Zupyzupa rybnadania mięsne

Czas przygotowania:
120 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 164 głosów)

Składniki:

  • 2 głowy i 2 kręgosłupy z łososia
  • 2 filety z łososia po 20 dag
  • makaron zacierka z Lubelli
  • marchew
  • seler
  • pietruszka
  • 1/2 papryki
  • 1 cm imbiru

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • 1. Głowy i kręgosłup gotować około godziny, nie dolewając wody. Wywar przecedzić.
  • 2. Dodać startą marchew, seler, pietruszkę, pokrojoną w kosteczkę paprykę czerwona, 1 cm imbiru. Gotować około 30 min.
  • 3.Pod koniec gotowania dodać obrane mięso z kręgosłupa, wrzucić filety, doprawić solą, pieprzem, zielona pietruszką, wsypać zacierkę, gotować jeszcze 5 min.
  • SMACZNEGO!!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy