Zupa rybna

Przygotowanie: 10 minut Gotowanie: 30 minut Porcja: 230 kcal

Zupyzupa rybnadania mięsne

Czas przygotowania:
10 min.
Kalorie:
230.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.44 z 184 głosów)

Składniki:

  • 3 plastry wędzonego boczku
  • 70 dag świeżych lub mrożonych filetów z ryb (dorsz, karp, panga)
  • łyżka słodkiej papryki w proszku
  • 6 szklanek wywaru rybnego lub warzywnego
  • 3 pomidory
  • 4 ziemniaki
  • łyżka natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • 7 łyżek mąki
  • jajko
  • łyżka natki pietruszki

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Boczek pokroić w małą kostkę, lekko wytopić na rozgrzanej patelni. Dodać pokrojone w spore kawałki filety (bez skóry). Smażyć około 2 minut. (Uważać, żeby kawałki ryb się nie rozpadały). Przyprawić słodką papryką w proszku.
  • Ryby z boczkiem przełożyć ostrożnie do dużego garnka. Zalać wywarem, gotować 10 minut na małym ogniu. Pomidory umyć, sparzyć w rondelku, zahartować, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa dodać do zupy. Gotować 10 minut. Czasem zamieszać. Doprawić solą i pieprzem.
  • Mąkę wymieszać z roztrzepanym jajkiem, 3 łyżkami ciepłej wody, posiekaną natką i szczyptą soli. Odstawić na 5 minut, aby ciasto odpoczęło. Porcje ciasta wkładać do zupy łyżeczką. Gotować 10 minut, aż wypłyną. Zupę podawać posypaną natką.

Kalorie: 230.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy