Zupa rybna z selerem

Przygotowanie: 40 minut Porcja: 240 kcal Składniki na 4 porcje

Zupyzupa rybnadania mięsneryba

Czas przygotowania:
40 min.
Kalorie:
240 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.4 z 176 głosów)

Składniki:

  • 40 dag filetów rybnych, np. z dorsza
  • 3 pomidory
  • 2 marchewki
  • 2 ziemniaki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 2 łodygi selera naciowego
  • łyżka soku z cytryny
  • 4 łyżki oliwy
  • po łyżce koperku i natki
  • 1 i 1/2 l bulionu
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na małe kawałki. Marchewki i ziemniaki obrać, umyć, pokroić na kawałki. Selery obrać, pokroić w plasterki.
  • Cebule i czosnek obrać, posiekać, zeszklić w rondlu na oliwie. Dodać pokrojone warzywa, zalać bulionem, oprószyć solą i pieprzem, gotować na małym ogniu ok. 20 minut.
  • Filety rybne oczyścić, umyć, pokroić na kawałki. Włożyć do zupy. Posypać natką i koperkiem, dodać sok z cytryny, wymieszać, gotować jeszcze 10 minut. Zupę przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Kalorie: 240

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy