Zupa rybna z nutą pomarańczy

Przygotowanie: 30 minut Smażenie: 10 minut Porcja: 400 kcal Składniki na 4 porcje

Zupyzupa rybnadania mięsneryba

Czas przygotowania:
30 min.
Kalorie:
400 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.41 z 167 głosów)

Składniki:

  • 2 filety z białej ryby
  • 2 cebule
  • 1/2 kopru włoskiego
  • łyżka masła
  • 3/4 szklanki soku z pomarańczy
  • 3 ziarna Ziela angielskiego PRYMAT
  • 40 dag śmietany kremówki
  • 3 szklanki wywaru rybnego
  • łyżeczka kurkumy
  • 2 łyżki oliwy
  • 1/2 szklanki mleka
  • łyżka koperku
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Cebule obrać, pokroić w kostkę. Koper oczyścić, pokroić w piórka. W garnku rozgrzać masło, zeszklić cebulę i koper. Wlać wywar, sok pomarańczowy, ziele angielskie i gotować, aż płyn odparuje do połowy objętości. Przecedzić, dodać kurkumę, śmietanę, doprawić i wymieszać.
  • Filety rybne oprószyć solą i pieprzem, smażyć na złoty kolor na rozgrzanej oliwie, ok. 10 min. Przekroić na pół. Mleko podgrzać, ubić na piankę jak do cappuccino. Do talerzy włożyć po kawałku ryby, wlać zupę, przybrać pianką, posypać koperkiem.

Kalorie: 400

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy