Zupa rybna z nowalijkami i trybulą

Przygotowanie: 25 minut Porcja: 120 kcal Składniki na 4 porcje

Zupyzupa rybnadania mięsne

Czas przygotowania:
15 min.
Kalorie:
190 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 153 głosów)

Składniki:

  • 60 dag filetów z dorsza
  • łyżka soku z cytryny
  • 4 marchewki
  • 2 małe kalarepki
  • 15 dag szparagów
  • 10 dag groszku cukrowego
  • łyżka masła
  • 400 ml bulionu warzywnego z kostki
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • pęczek trybuli (można zastąpić natką)

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Rybę umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałki, oprószyć solą, pieprzem i polać sokiem z cytryny.
  • Warzywa umyć, obrać i pokroić na kawałki, groszek umyć, odciąć końcówki.
  • Masło rozgrzać w garnku, poddusić warzywa przez 2–3 minuty, zalać bulionem oraz ok. 1/2 l wody. Zagotować i pozostawić na gazie pod przykryciem przez ok 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Dodać rybę i gotować dalej 5–6 minut.
  • Gorącą zupę podawać posypaną posiekaną trybulą.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!

Kalorie: 190

Porady

Jak wybrać najlepsze nowalijki? Ważnych jest kilka zasad

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy