Zupa rybna z nowalijkami i trybulą

Przygotowanie: 25 minut Porcja: 120 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez:

Zupa rybna z nowalijkami i trybulą

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
190 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 60 dag filetów z dorsza
  • łyżka soku z cytryny
  • 4 marchewki
  • 2 małe kalarepki
  • 15 dag szparagów
  • 10 dag groszku cukrowego
  • łyżka masła
  • 400 ml bulionu warzywnego z kostki
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • pęczek trybuli (można zastąpić natką)

Przygotowanie

  1. Rybę umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałki, oprószyć solą, pieprzem i polać sokiem z cytryny.
  2. Warzywa umyć, obrać i pokroić na kawałki, groszek umyć, odciąć końcówki.
  3. Masło rozgrzać w garnku, poddusić warzywa przez 2–3 minuty, zalać bulionem oraz ok. 1/2 l wody. Zagotować i pozostawić na gazie pod przykryciem przez ok 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Dodać rybę i gotować dalej 5–6 minut.
  4. Gorącą zupę podawać posypaną posiekaną trybulą.
  5. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  6. Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
ryby zupa zupa rybna nowalijki trybula zupa rybna z nowalijkami
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy