Zupa prezydencka

Ocena:

4.47 (201)

  • 40 min.
  • dla 5 osób
Zupa niskokaloryczna. Idealna przy odchudzaniu się

Składniki:

  • 0,5 kg białej kapusty,
  • 4 łodygi selera naciowego,
  • 1 strąk czerwonej papryki,
  • 2 litry odtłuszczonego rosołu może być z kostki,
  • sól i peprz do smaky.

Zupa prezydencka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, umyć i poszatkować. Łodygi selera naciowego pokroić na kawałki o długości 1 cm. Paprykę umyć pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Warzywa przełożyć do rondla, zalać gorącym rosołem i gotować ok 30 min na małym ogniu. Gdy warzywa są już miękkie zupę posolić i popieprzyć do smaku.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne