Zupa pomidorowa z makaronem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Na korpusie lub sprzydełkach z kurczaka gotujemy wywar dodając sól, pokrojone w kostkę marchewkę, pietruszkę i seler oraz pociety w paseczki por.
Jesli mamy swojej roboty przecier pomidorowy wlewamy go równiez do zupy. Jeśli nie posiadamy takiego wówczas 1 średniej wielkości cebulę należy zeszklic na patelni i kiedy cebulka jest zeszklona dodac około 3 łyżki koncentratu pomidorowego i przesmażyc chwilkę razem, a nastepnie wlac odrobinę wywaru na patelnię, wymieszac i wlac do zupy.
Pod koniec gotowania słodka śmietankę rozrobic z około 2 łyżkami mąki i koniecznie ją zahartowac, czyli wlac do niej goracej zupy !!! Wówczas po wlaniu do garnka śmietanka do garnka się nie zetnie. Zagotowac zaupe ze śmietanką na bardzo małym ogniu i zdjąc z pieca.
Podawac z ugotowanym wczesniej makaronem świderki, kolanka, lub rurki.
Komentarze