Zupa pomidorowa z całych pomidorów :

Odmiana jeśli chodzi o pomidorówkę.

Zupyzupa pomidorowadania mięsne

Czas przygotowania:
90 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 145 głosów)

Składniki:

  • 30 dag wołowiny rosołowej
  • ćwiartka kurczaka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/8 selera
  • ½ pora
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 1 kostka bulionu drobiowego Knorra ( lub inna przyprawa do zup )
  • 1 kostka bulionu wołowego Knorra ( lub inna przyprawa do zup )
  • 1 puszka całych pomidorów bez skórki w soku własnym ( ok. 300 mll )
  • 2-3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 1,2 litra wody
  • makaron nitki
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki
  • natka pietruszki drobno pokrojona

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Obrać warzywa i ułożyć w garnku razem z mięsem . Dodać ziele angielskie, liście laurowe, kostki bulionowe i wlać wodę. Gotować
  • 1 godzinę. Wyjąć łyżką cedzakową mięso i warzywa. Wywar przecedzić. Pomidory z puszki pokroić na kawałki ( wg uznania ) i włożyć do wywaru razem z sokiem z puszki. Dodać przecier pomidorowy. Gotować na małym gazie 15 minut. Doprawić do smaku .Ugotować makaron , odcedzić.
  • Podawać układając na talerzu porcję makaronu i oblewając ją zupą . Po wierzchu posypać natką pietruszki. Osobno podać śmietankę , którą każdy dolewa sobie na talerz wg smaku.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy