Zupa pieczarkowa z papryką

Moja pierwsza w życiu zupa, ale do dziś pamiętam, że była przepyszna!

Zupy

Czas przygotowania:
35 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 200 głosów)

Składniki:

  • 1/2 kg pieczarek
  • 3 ziemniaki
  • 2 cebule
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki masła
  • 1 papryka czerwona
  • bazylia
  • natka pietruszki

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Pieczarki oczyścić i pokroić. Kilka pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić. Posolić. Razem z grzybkami udusić na maśle. Następnie wlać ok. 3 szklanek wody. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Podgotować do uzyskania pieczarkowego aromatu. Pod koniec gotowania posypać pokrojoną wedle uznania papryką. Zaprawić śmietaną lub zagęścić mąką. Przyprawić bazylią. Po zdjęciu z ognia, dodać przeciśnięty przez praskę lub drobno pokrojony czosnek. Posypać natką.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy