Zupa parzybroda
Zupa parzybroda - Przepis na Zupa parzybrodaWiosenna zupa na cześć młodej kapusty

Zupydania mięsne
- Czas przygotowania:
- 120 min.
- Dla ilu osób:
- dla 2 osób
Ocena:
(średnia 4.42 z 176 głosów)
Składniki:
- 70dag łopatki
- młoda kapusta
- 3 marchewki
- 1 korzeń pietruszki
- pół selera
- pół pora
- 5 średnich ziemniaków
- 2 kostki rosołowe
- ziele angielskie
- sól
- pieprz
Kroki wykonania:
- Do dużego garnka wlej 1,5 litra wody. Włóż mięso, doprowadź wywar do wrzenia i gotuj ok.5 minut. Zdejmij utworzoną na wierzchu pianę. Dodaj włoszczyznę: potartą marchew, pietruszkę, seler i pokrojony por. Wsyp łyżkę soli. Dodaj ziele angielskie i kostki rosołowe. Gotuj na małym ogniu ok. 15 minut. Następnie wrzuć pokrojoną drobno kapustę i dalej gotuj. W oddzielnym garnku ugotuj drobno pokrojone, osolone ziemniaki. Gdy będą już całkiem miękkie dodaj je do zupy. Z gotującej się zupy wyciągnij mięso i pokrój w drobne kawałki.Wrzuć je z powrotem do zupy. Całość gotuj jeszcze 10-15 minut. Na koniec posyp pieprzem.
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
35 min.

pyszna zupa idealna na obiad
zupa parzybroda
Czas przygotowania:
60 min.

Parzybroda to zupa z białej kapusty i boczku. Świetnie smakuje przygotowana z młodej kapusty.
Parzybroda
Czas przygotowania:
60 min.

Góralski przysmak!!!!
"Parzybroda" z młodej kapusty
Czas przygotowania:
50 min.

Zupa kalafiorowa to klasyk w wielu polskich domach. Najlepiej smakuje zupa kalafiorowa gotowana na wywarze i podana z posiekanym koperkiem.
Zupa kalafiorowa
Czas przygotowania:
30 min.

pyszna i pożywna zupa.
ZUPA SZPINAKOWA
Poziom trudności:
Łatwy
Czas przygotowania:
30 min.

Zupa jarzynowa to świetny sposób na włączenie do jadłospisu większej ilości warzyw. Marchewka, pietruszka, seler, cebula i ziemniaki tworzą pyszną, rozgrzewającą całość. Zupa jarzynowa to świetny sposób na przemycenie witamin do dziecięcego menu.