Zupa paprykowa z muszelkami

Pyszny krem paprykowy, (nie myślałam , ze tak wszystkim posmakuje:)

dodany przez: falbala16

zupy dania z makaronem

Czas przygotowania:
40min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 164 głosów)

Składniki:

  • 2l bulionu (mogą być rosołki)
  • 2 średnie papryki (usunąć nasionka)
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • pieprz, bazylia do smaku
  • makaron muszelki

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Posiłek:

Zupa paprykowa z muszelkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 2l wody zagotować, dodać 3 rosołki, marchewkę, pietruszkę i paprykę przekrojoną na 2 części , jak zmięknie (ściągnąć skórkę). Wszystko razem zmiksować, na koniec dodać koncentrat pomidorowy. Podawać z makaronem i bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy