Zupa owocowa z gwiazdkami

Specjalnie dla najmłodszych powstał przepis na kolorową zupę owocową. Jest to lekka i pyszna potrawa

Zupy

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 191 głosów)

Składniki:

  • ulubione owoce (porzeczka, wiśnie, truskawka, malina itp.) - 1kg
  • cukier do smaku
  • woda - 1l
  • słodka śmietana – 150 ml
  • Międzybrodzki Makaron w kształcie gwiazdki – 250 g
  • mąka – 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • A. Zagotowujemy w wodzie wcześniej włożone owoce.
  • B. Całość doprawiamy cukrem do smaku, a następnie dodajemy słodką śmietanę.
  • C. Gotujemy makaron, odcedzamy, a później hartujemy go w zimnej wodzie.
  • D. Wszystkie składniki łączymy z zupą owocową. Podajemy według uznania na ciepło bądź na zimno.
  • Smacznego!
  • Przepis przygotował: Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka
  • Polecają: Międzybrodzkie Makarony

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy