Zupa ostro-kwaśna suan la t'ang

Przygotowanie: 10 minut
Gotowanie: 15–20 minut
Porcja: 200 kcal
Składniki na 4 porcje

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

zupy dania mięsne

Czas przygotowania:
10min.
Kalorie:
200 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 171 głosów)

Składniki:

  • 1/2 opakowania chińskiego makaronu mie (12,5 dag)
  • 600 ml bulionu z drobiu
  • 4 dag świeżych grzybów shiitake
  • 2 papryczki chili
  • 6 dag kiełków sojowych
  • 3 łyżki octu ryżowego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki ziarna sezamu
  • 5 dag cebulki dymki
  • 7 dag owocu papai
  • 6 dag tofu

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Posiłek:

Zupa ostro-kwaśna suan la t'ang - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Grzyby pokroić w paseczki. Papryczki chili opłukać, przekroić na pół, usunąć pestki. Dymkę opłukać, posiekać. Owoc papai obrać, pokroić w kostkę. Tofu pokroić w kostkę.
  • Bulion zagotować z grzybami shiitake, papryczką chili, kiełkami sojowymi, octem ryżowym, sosem sojowym. Mąkę ziemniaczaną rozrobić z niewielką ilością zimnej wody i wlać do zupy.
  • Zagotować, dodać makaron. Mieszając, gotować około pół minuty. Dodać dymkę, papaję i tofu. Gotować około 2 minut. Dodać sezam, przyprawić sosem sojowym i podawać.

Kalorie: 200

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy