zupa ogórkowa z makaronem

delikatna zupka

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 153 głosów)

Składniki:

  • wywar rosołowy (porcja rosołowa)
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • seler
  • por
  • koperek
  • natka pietruszki
  • 4 ogórki kiszone
  • listek laurowy
  • angielskie ziele
  • pieprz czarny
  • przyprawa kucharek lub inna
  • 10 dag makaronu
  • śmietana 18%
  • marchewka

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • dla dzieci i nie tylko
  • wstawić porcję z przyprawami dodać gotować 30 minut(wyjąć można obrać i dodać później do zupy)
  • warzywa zetrzeć na tarce grube oczka,jak będą miękkie dodajemy zmiksowane ogórki i zagotujemy
  • na koniec dodajemy zieleninę i śmietanę
  • makaron gotujemy osobno

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy