Zupa ogonowa z grzybami suszonymi

Smaczna zupa ogonowa, z grzybkami i kaszą manną.

Zupyzupa ogonowadania mięsne

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 166 głosów)

Składniki:

  • 2 ogony wieprzowe , grubsze części
  • 6 ziemniaków
  • 4 łyżki suszonych podgrzybków
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1/4 selera
  • 1 cebula
  • 1 mały por
  • 1/2 litra soku pomidorowego 100%
  • 3 łyżki kaszy mannej
  • 1 łyżka mielonej papryki
  • 1,5 litra wody
  • ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz
  • 1 łyżka przyprawy jarzynka
  • 200 gram śmietany do zup

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ogony grubsze części wymoczyć, zalać wodą, zagotować, dodać starte na tarce warzywa, przyprawy i namoczone, pokrojone wcześniej grzyby.(wlać razem z wodą)
  • Gotować aż mięso będzie miękkie, dodać ziemniaki, gotować 10 min, po tym czasie dodać kaszę manną, gotować aż wszystko będzie miękkie.
  • Pod koniec dodać sok pomidorowy i mieloną paprykę, gotować wszystko jeszcze 7 min.
  • Wyjąć mięso, drobno pokroić, włożyć do zupy.
  • Do garnuszka wyłożyć śmietanę, wlać gorącej zupy, dokładnie wymieszać, wlać do zupy, wymieszać.
  • Smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy