Zupa na golonce z makaronem

Przygotowanie: 20 minut Gotowanie: 1 i 1/2 godziny Porcja: 420 kcal

Zupydania mięsnegolonkadania z makaronem

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
420 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 175 głosów)

Składniki:

  • 40 dag golonki
  • 30 dag filetów z piersi kurczaka
  • por
  • 1 i 1/2 l bulionu drobiowego
  • 2 marchewki l kawałek rzepy
  • 5 dag drobnego makaronu
  • łyżka masła
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Golonkę zalać zimnym bulionem, gotować godzinę.
  • Kurczaka pokroić w kostkę. Marchew i rzepę obrać, pokroić na kawałki. Warzywa i kurczaka dodać do golonki, przyprawić, gotować 30 minut.
  • Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić. Por drobno pokroić, przesmażyć na maśle. Szczypiorek posiekać.
  • Golonkę wyjąć z zupy, oddzielić od kości. Mięso pokroić na kawałki, dodać do zupy razem z makaronem i porem, podgrzać. Zupę przyprawić do smaku

Kalorie: 420

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy