Zupa myśliwska z dziczyzną

Zupa myśliwska z dziczyzną to sycące danie pachnące lasem. Połączenie dziczyzny, sarniny i wieprzowiny może być zaskakujące w smaku. Ogórki kiszone przełamią kwaśnym smakiem dość ciężką konsystencję. 

Zupy

Czas przygotowania:
100 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Poziom trudności: Średni
Ocena:

(średnia 4.48 z 149 głosów)

Kroki wykonania:

  • 1.Mięso pokrojone w kostkę oprószamy przyprawą i chwilę smażymy na oleju. Wraz z pokrojoną w kostkę marchewką, pietruszką i selerem wkładamy do garnka, zalewamy 1,5 l wrzącej wody, dodajemy liście laurowe i ziele. Gotujemy ok. 40 min na małym ogniu.
  • 2.Kapustę odciśniętą i pokrojoną posypujemy kminkiem i dodajemy do zupy, wkładamy również ogórki kiszone pokrojone w talarki i kiełbasę myśliwską pokrojoną w kostkę. Gotujemy do miękkości. Dodajemy grzyby, posiekaną cebulę, mieloną paprykę, tymianek, posiekany czosnek, sól i pieprz. Ziemniaki pokrojone w kostkę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i dodajemy do zupy. Ewentualnie zabielamy śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy