REKLAMA

Zupa musztardowa z jajkiem

Przepis znalazłam w jednej książce, zrobiłam i wyszła bardzo smaczna. :)

dodany przez: tusia5011 tusia5011

Zupy

Czas przygotowania:
1godz. 40min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 150 głosów)


Składniki:

  • 2 pory
  • 2 cebule
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki śmietany 30%
  • 3 jajka
  • olej
  • sól
  • musztarda dijon
  • musztarda chrzanowa
  • musztarda rosyjska
  • kostka bulionu warzywnego
  • pieprz
  • koperek
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Pory, cebulę i czosnek myjemy, obieramy i kroimy, a następnie szklimy na oleju. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy kostkę bulionu warzywnego, 1 liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego i pieprz. Odmierzamy po 2 łyżki musztardy dijon, chrzanowej i rosyjskiej, mieszamy je ze sobą. Zmieszane musztardy dodajemy do wywaru i przyprawiamy solą. Na koniec dodajemy gęstą śmietanę. Posypujemy natką pietruszki i koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy