Zupa musztardowa

Zupa musztardowa - kremowa alternatywa.

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 167 głosów)

Składniki:

  • 1,5 l rosołu drobiowego (został mi z niedzieli)
  • 1 duzy serek ementaler topiony
  • 1 duza cebula pokrojona w kostkę
  • łyzeczka musztardy miodowej
  • 2 łyżeczki musztrdy sarepskiej
  • 2 łyzki musztardy francuskiej
  • natka
  • świeżo zmielony pieprz
  • kuleczki z 250g mięsa mielonego wołowego, soli, pieprzu, papryki czerwonej, cebuli

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Na patelni przesmażyłam cebule do zeszklenia, zalałam rosołem, dodałam musztardy
  • (stopniowo zeby nie przedobrzyc przypadkiem), dodałam serek, rozmieszałam na
  • jednolita mase, przyprawiłam pieprzem świeżo zmielonym, dodałam kuleczki z miesa,
  • przykryłam i wszystko sie gotowało ok. 10 minut. Mieso pusciło do zupy swoj smak i fajny kolor, szczegolnie od papryki. Posypałam natką. Gdy zupa sie przegryzła przez noc była rewelacyjna. wchodzi na stałe.
  • Myśle ze z rodzajami musztard mozna kombinowac, Ale musztarda francuska powinna byc tą główną. Zupy lepiej nie solic bo musztardy sa wystarczająco słone.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy