Zupa musztardowa

Zupa musztardowa - kremowa alternatywa.

Dodany przez:

Zupa musztardowa

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

Składniki

  • 1,5 l rosołu drobiowego (został mi z niedzieli)
  • 1 duzy serek ementaler topiony
  • 1 duza cebula pokrojona w kostkę
  • łyzeczka musztardy miodowej
  • 2 łyżeczki musztrdy sarepskiej
  • 2 łyzki musztardy francuskiej
  • natka
  • świeżo zmielony pieprz
  • kuleczki z 250g mięsa mielonego wołowego, soli, pieprzu, papryki czerwonej, cebuli

Przygotowanie

  1. Na patelni przesmażyłam cebule do zeszklenia, zalałam rosołem, dodałam musztardy
  2. (stopniowo zeby nie przedobrzyc przypadkiem), dodałam serek, rozmieszałam na
  3. jednolita mase, przyprawiłam pieprzem świeżo zmielonym, dodałam kuleczki z miesa,
  4. przykryłam i wszystko sie gotowało ok. 10 minut. Mieso pusciło do zupy swoj smak i fajny kolor, szczegolnie od papryki. Posypałam natką. Gdy zupa sie przegryzła przez noc była rewelacyjna. wchodzi na stałe.
  5. Myśle ze z rodzajami musztard mozna kombinowac, Ale musztarda francuska powinna byc tą główną. Zupy lepiej nie solic bo musztardy sa wystarczająco słone.
obiad zupa serek topiony musztarda
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze