Zupa migdałowa

Smaczna zupka, inna niż wszystkie!

ZupyPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.44 z 151 głosów)

Składniki:

  • 25 dag migdałów
  • 5 dag rodzynek
  • 1 l mleka
  • 2 dag masła
  • 8 dag cukru
  • 12 dag ugotowanego ryżu
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki
  • cynamon
  • płatki migdałów

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Migdały spażyc, obrac ze skórki, zemlec w maszynce. Rodzynki namoczyc.
  • Zagotowac 1 l mleka, dodac masło i cukier. Mlekiem zalac migdały i rodzynki. Dodac ugotowany ryż.
  • z dodatkiem słodkiej śmietanki. Zupę udekorowac cynamonem i płatkami migdałów.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy