Zupa majerankowa

Ocena:

4.48 (153)

  • 60 min.
  • dla 3 osób
Rozgrzewająca zupka

Składniki:

  • 1 udko
  • 4 ziemniaki
  • 2 średnie marchewki
  • 1 pietruszka
  • por
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • łyżka masła
  • kopiasta łyżka mąki

Zupa majerankowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ugotować udko w 2 litrach wody, wyjąć, ostudzić i rozdrobnić. Do wywaru mięsnego wrzucić pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i chwilę pogotować. Dodać marchew i pietruszkę startą na tarce o dużych oczkach. Następnie dodać majeranek, pokrojony por i rozdrobnione mięso. Gotować do miękkości ziemniaków. Na patelni przesmażyć mąkę na maśle i dodać do zupy. Doprawić do smaku solą, pieprzem albo vegetą.
  • Do zupy można użyć innego mięsa. Ja zamiast udka użyłam wieprzowiny.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne