Zupa "kwaśnica" - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
-
Zagotuj wywar z żeberek i jarzynki, potem dodaj pokrojoną kapustę kiszoną i czosnek. Jak zacznie się delikatnie gotowac dodaj wszystkie wymienione w przepisie przyprawy i dalej gotuj, aż kapusta będzie miękka. To sekret, aby kwaśnica była najsmaczniejsza. W osobnym garnku ugotuj ziemniaki. Podawaj kwaśnicę z ziemniakami. Można rówież dodac ugotowane, obrane żeberka. SMACZNEGO
Notka redakcyjna
Kwaśnica to zupa, która wymaga czasu. Nie warto iść na skróty, ale postępować krok po kroku. Kwaśnica to jeden z klasyków kuchni góralskiej - najlepiej smakuje po całym dniu na stoku lub wędrówce w górach. Kwaśnica to danie mięsne - wegetarianie i weganie mogą zrobić jednak swoją bezmiesną wersję, ale będzie znacznie mniej aromatyczna.