zupa_krem_z_ryby

Zupa krem z ryby :

Ocena:

4.43 (166)

  • 60 min.
  • dla 6 osób
Delikatna wersja zupy rybnej .Doskonała na wszelkiego rodzaju przyjęcia .

Składniki:

  • 1/2 kg filetów rybnych
  • 1 marchewka
  • ½ pietruszki
  • 1/16 selera
  • ¼ pory
  • 1 cebula
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 3 kostki bulionu rybnego Knorra
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki
  • 1 żółtko
  • pieprz biały mielony
  • 2 łyżki usiekanej natki pietruszki
  • sól
  • 1 ½ litra wody
  • groszek ptysiowy

Zupa krem z ryby : - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Filety rybne , obrane warzywa , kostki bulionowe , ziele angielskie, liście laurowe zalać wodą i gotować ok. 40 minut . Wyjąć warzywa i przyprawy . Zmiksować zupę . Doprawić śmietanką z żółtkiem , pieprzem. Podawać posypaną natką pietruszki .
  • Do zupy podać osobno groszek ptysiowy .
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne