Zupa krem z marchwi

Miód, świeży imbir i sok jabłkowy - takie dodatki sprawią, że zupa krem z marchwi będzie pyszna i nie taka oczywista. Całość w wersji wegetariańskiej na pewno zasmakuje również najmłodszym w kuchni.

zupa krem

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 179 głosów)

Składniki:

  • 6–8 marchewek
  • jabłko
  • 2 cm świeżego imbiru
  • łyżka miodu
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 100 ml soku jabłkowego
  • 750 ml wody
  • garść pestek dyni

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Marchewkę, jabłko i imbir kroimy na mniejsze kawałki, polewamy miodem i podsmażamy na oliwie. Doprawiamy gałką muszkatołową. Zalewamy sokiem i wodą, gotujemy 30 min.
  • Zupę zdejmujemy z ognia i gorącą miksujemy blenderem na gładki krem. Pestki dyni podsmażamy na suchej patelni, przed podaniem posypujemy zupę.
  • Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 01/2017

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy