Zupa krem z marchwi

Miód, świeży imbir i sok jabłkowy - takie dodatki sprawią, że zupa krem z marchwi będzie pyszna i nie taka oczywista. Całość w wersji wegetariańskiej na pewno zasmakuje również najmłodszym w kuchni.

Dodany przez:

Bezmięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 6–8 marchewek
  • jabłko
  • 2 cm świeżego imbiru
  • łyżka miodu
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 100 ml soku jabłkowego
  • 750 ml wody
  • garść pestek dyni

Przygotowanie

  1. Marchewkę, jabłko i imbir kroimy na mniejsze kawałki, polewamy miodem i podsmażamy na oliwie. Doprawiamy gałką muszkatołową. Zalewamy sokiem i wodą, gotujemy 30 min.
  2. Zupę zdejmujemy z ognia i gorącą miksujemy blenderem na gładki krem. Pestki dyni podsmażamy na suchej patelni, przed podaniem posypujemy zupę.
  3. Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 01/2017
zupa krem
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy