Zupa z kiełbasą

Ocena:

4.46 (140)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
polecam szybką i łatwą zupę....

Składniki:

  • 150g parówek
  • 2 pory
  • 4 marchewki
  • mały kawałek selera
  • łyżka mąki
  • łyżeczka masła
  • ½ łyżeczki curry
  • kostka rosołowa

Zupa z kiełbasą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Warzywa obrać, dokładnie umyć, pokroić w drobną kostkę. Zalać 5 szklankami wody. Zagotować. Wrzucić kostkę rosołową. Gotować jeszcze przez około 25minut.
  • Masło rozpuścić. Wsypać curry i mąkę, chwileczkę razem smażyć. Rozprowadzić 2 łyżkami zimnej wody. Zagotować.
  • Zasmażkę połączyć z zupą. Chwilę gotować, aż lekko zgęstnieje. W trakcie gotowania dodać do zupy pokrojoną w plasterki kiełbasę.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne