Zupa koperkowa

Zupa koperkowa jest bardzo tania i lekkostrawna

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 2 głosów)

Składniki

  • kawałek mięsa z kością
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 1 duży pęczek koperku
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz
  • vegeta
  • kwaśna śmietana 18%
  • 1 łyżka masła
  • lane ciasto
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki

Przygotowanie

  1. Mięso opłukać warzywa obrać i pokroić w kosteczkę. Gotować aż mięso bedzie miękkie
  2. Koperek opłukać drobno posiekać i przesmażyć na maśle.
  3. Dodać do wywaru i chwilę pogotować
  4. Moża również mrozić koperek aby w zimie mieć podstawę do zupy lub sosu
  5. Zupę zaprawić śmietaną. gdy juz będzie gotowe lane ciasto
  6. Podawać z lanym ciastem lub kaszą kuskus
  7. Lane ciasto
  8. Jajka rozkłócić w kubeczku
  9. Dodać mąkę wymieszać ubijać łyżką aż będzie pulchne
  10. Lać na gotujacą się zupę przez widelec albo lejek
zupa koperek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze