Zupa koperkowa

Zupa koperkowa jest bardzo tania i lekkostrawna

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 186 głosów)

Składniki:

  • kawałek mięsa z kością
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 1 duży pęczek koperku
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz
  • vegeta
  • kwaśna śmietana 18%
  • 1 łyżka masła
  • lane ciasto
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mięso opłukać warzywa obrać i pokroić w kosteczkę. Gotować aż mięso bedzie miękkie
  • Koperek opłukać drobno posiekać i przesmażyć na maśle.
  • Dodać do wywaru i chwilę pogotować
  • Moża również mrozić koperek aby w zimie mieć podstawę do zupy lub sosu
  • Zupę zaprawić śmietaną. gdy juz będzie gotowe lane ciasto
  • Podawać z lanym ciastem lub kaszą kuskus
  • Lane ciasto
  • Jajka rozkłócić w kubeczku
  • Dodać mąkę wymieszać ubijać łyżką aż będzie pulchne
  • Lać na gotujacą się zupę przez widelec albo lejek

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy