Zupa klopsowa

Ocena:

4.41 (172)

  • 60 min.
  • dla 6 osób
Bardzo dobra, łatwa w przygotowaniu.

Składniki:

  • 40 dkg miesa mielonego
  • liść laurowy i ziele angielskie
  • włoszczyzna oprócz kapusty
  • sól, pieprz i sok z cytryny
  • bułka do mięsa
  • 1 jajko
  • mąka
  • ziemiaki

Zupa klopsowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Mieso mielone wymieszać z bułką i jakiem doprawić solą i pieprzem.Zrobic kuliki z miesa i obtoczyć je w mące.
  • 2. Zagotować wodę z warzywami, listkiem laurowym i zielem angielskim.Gdy zacznie się gotować wrzucać klopsiki do wywaru i zamieszać po chwili.Jak wypłyną gotować na małym ogniu 20 min.Na końcu doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.W zależności jak kto lubi zupę można zagęścić maką wymieszana ze śmietana lub samą smietaną.
  • 3. Osobno ugotować obrane i pokrojone ziemiaki.
  • 4. Na tależ połozyć ziemiaczki i zalać je zupą z klopsami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne