Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa.....................

ZupyDania głównedania mięsne

Czas przygotowania:
80 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 180 głosów)

Składniki:

  • 1 średni kalafior
  • 2 marchewki
  • kawałek selera
  • 1 pietruszka
  • kawałek pora
  • 500 g kości z karkówki
  • 500 g ziemniaków
  • natka pietruszki
  • natka selera
  • 150 ml słodkiej śmietany 18%
  • 2 łyżki mąki
  • świeży posiekany koperek
  • sól
  • pieprz
  • maggi
  • 3 l wody

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Kości umyć, włożyć do garnka zalać zimną wodą i gotować prawie do miękkości zdejmując burzyny.
  • Ziemniaki i warzywa korzenne obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do wywaru.
  • Gdy będą prawie miękkie dodać posiekane zielone warzywa oprócz koperku i gotować około 10-15 minut.
  • Na koniec dodać podzielonego na różyczki kalafiora.
  • Doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi.
  • Gdy kalafior będzie miękki zagęścić zupę śmietaną rozrobioną z mąką.
  • Zagotować.
  • Nalać zupę na talerze i posypać świeżym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy