Zupa kalafiorowa z groszkiem

Pyszna zupka kalafiorowa

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
50 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 181 głosów)

Składniki:

  • 3 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1 główka kalafiora
  • domowa kostka rosołowa
  • pół puszki groszku
  • 50ml śmietany 30%
  • sól
  • pieprz biały

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ziemniaki i marchewki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Z kalafiora odciąć różyczki, umyć i podzielić na mniejsze. Na wrzątek wrzucić ziemniaki i marchewkę, po 5 minutach dodać kalafiora i domową kostkę rosołową. Gotować do miękkości warzyw. Groszek odsączyć z zalewy (można użyć także groszku mrożonego). Do zupy dodać groszek i śmietanę. Zagotować, doprawić do smaku solą i białym pieprzem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy