Zupa kalafiorowa z groszkiem

Pyszna zupka kalafiorowa

Dodany przez:

Zupa kalafiorowa z groszkiem

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 2.5 z 2 głosów)

Składniki

  • 3 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1 główka kalafiora
  • domowa kostka rosołowa
  • pół puszki groszku
  • 50ml śmietany 30%
  • sól
  • pieprz biały

Przygotowanie

  1. Ziemniaki i marchewki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Z kalafiora odciąć różyczki, umyć i podzielić na mniejsze. Na wrzątek wrzucić ziemniaki i marchewkę, po 5 minutach dodać kalafiora i domową kostkę rosołową. Gotować do miękkości warzyw. Groszek odsączyć z zalewy (można użyć także groszku mrożonego). Do zupy dodać groszek i śmietanę. Zagotować, doprawić do smaku solą i białym pieprzem.
obiad groszek zupa kalafior ziemniaki marchewka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze