ZUPA KALAFIOROWA

Smaczna i Lekkostrawna zupa.

Zupy

Czas przygotowania:
30 min.
Kalorie:
250.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 174 głosów)

Składniki:

  • kalafior,
  • 1 litr bulionu warzywnego,
  • 2 szalotki,
  • 2 jaja,
  • żółtko,
  • 100 ml śmietany,
  • 2 łyżki masła,
  • pęczek szczypiorku,
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Kalafior podzielić na różyczki. Szalotki posiekać. W rondlu rozpuścić masło włożyć posiekaną szalotkę i smażyć 3 min. Dodac różyczki kalafiora, wlać bulion. Całość gotować 20 min. Doprawić solą, pieprzem. Śmietanę wymieszać z żółtkiem. Zupę zdjąć z ognia, wlać śmietanę. Podgrzać, nie gotować. Szczypiorek posiekać. Jajka poćwiartkować. Każdą porcję zupy posypać szczypiorkiem i dodac jajko.

Kalorie: 250.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy