Zupa jogurtowa

Ocena:

4.48 (169)

  • 50 min.
  • dla 4 osób
Bardzo dobra na specjalne okazje

Składniki:

  • 1/2 l jogurtu
  • 1 1/4 l wody
  • 25 dkg ryżu
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 duży pomidor
  • 1 ogórek mało solony
  • 4 łyżki czerwonego wina

Zupa jogurtowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jogurt miksujemy. Na wrzątek wrzucamy umyty ryż, masło i sól. Pomidora i ogórka obieramy ze kórki, wyjmujemy pestki, kroim y w kostkę i dodajemy do gotującej się zupy. Gotujemy na małym ogniu, aż ryż będzie miękki. Jogurt rozprowadzamy 4 łyżkami gorącego wrzątku i gdy zupa troszkę ostygnie wlewamy go powoli, ciągle mieszając, aby składniki dokładnie się połączyły. Tuż przed podaniem dodajemy troszkę czerwonego wina.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne