zupa imbirowa z białą rzodkwią i rukolą

dla odważnych: bogaty acz bardzo nietypowy smak..

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
3 min.
Kalorie:
70.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 152 głosów)

Składniki:

  • 600 ml wywaru z kurczaka (korpus, skrzydełka),
  • 10 małych grzybków shiitake,
  • 10 dag białej rzodkwi,
  • 3 cm kawałek korzenia imbiru,
  • 1 mała cebula,
  • 1 garstka warzyw z mieszanki chińskiej,
  • 50 g bambusa w plastrach z zalewy,
  • garść rukoli,
  • sól, pieprz, chili, sok z cytryny do smaku,
  • opcjonalnie makaron nitki;

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1 - gotować wywar z kurczaka razem z grzybkami shiitake i solą, 30 min,
  • 2 - w tym czasie pokroić rzodkiew w małą kostkę, pokroić cebulę. zetrzeć imbir na tarce z małymi oczkami, opłukać i wysuszyć bambus, opłukać rukolę;
  • 3 - dodać składniki oprócz rukoli, gotować ok. 10 minut, pod koniec dodać rukolę, doprawić po swojemu,
  • 4 - zupę można zajadać z makaronem jeśli ktoś ma ochotę - podana liczba kalorii pomija makaron;

Kalorie: 70.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy