pikantna_zupa_gulaszowa_z_pieczarkami

Pikantna Zupa Gulaszowa z Pieczarkami

Ocena:

4.48 (156)

  • 1 godz. 20 min.
  • dla 4 osób
Pierwsze co uderza w tym daniu to aromat ktury zwiastuje niesamowite doznania kulinarne.

Składniki:

  • 700 g. mięsa gulaszowego (wołowe)
  • tłuszcz do smażenia (masło klarowane)
  • tłuszcz do smażenia (1 łyżka masła)
  • 3 puszki pomidorów (pokrojone / 3 x 400 g.)
  • 1 duża cebula (posiekać)
  • 300 g. pieczarek (pokroić)
  • 2 czerwone papryki (pokroić w kostkę)
  • 4 papryczki chilli (bez nasion / posiekać)
  • 1 łyżka sosu worcestershire
  • 2 łyżki słodkiej papryki (mielona)
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • przyprawy: sól / pieprz

Pikantna zupa gulaszowa z pieczarkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ► Mięso umyć, pokroić w dużą kostkę, doprawić solą, pieprzem i obtoczyć w papryce. Mięso obsmażyć na dość mocno rozgrzanym tłuszczu (masło klarowane).
  • ► W osobnym garnku na tłuszczu (masło) zeszklić cebulę, dorzucić pieczarki i razem smażyć 10 minut. Dodać paprykę, usmażone wcześniej mięso i zalać pomidorami z puszki, następnie dodać papryczki chilli, liście laurowe, ziele angielskie i doprawić solą i pieprzem.
  • ► Zagotować i na małym ogniu gotować pod przykryciem przez około 40 minut, dodać sos worcestershire i od czasu do czasu przemieszać.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne