Zupa gulaszowa z pieczarkami i papryką

Smaczna i rozgrzewająca zupa

Dodany przez:

Zupa gulaszowa z pieczarkami i papryką

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
250 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.18 z 17 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • SKŁADNIKI:
  • 40 dag mięsa wieprzowego,
  • 25 dag pieczarek,
  • 2 papryki kolorowe,
  • 1,5 litra rosołu,
  • do smaku sól, pieprz i papryka,
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka ziół prowansalskich Kamis
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie

  1. Rozgrzewamy olej, dodajemy mięso pokrojone w kostkę, podsmażamy, doprawiamy solą, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy. Następnie przekładamy mięso do garnka z wrzącym rosołem, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, pokrojoną w słupki paprykę oraz oczyszczone pieczarki pokrojone w plastry, gotujemy na małym ogniu jeszcze ok. 10-15 minut. Ewentualnie doprawiamy do smaku.
warzywa obiad zupa pieczarki Papryka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze