Zupa grzybowa z krajanką

Na chłodne popołudnia warto przygotować sobie zupę grzybową z Międzybrodzkim Makaronem krajanką.

Dodany przez:

Bezmięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • - Międzybrodzki Makaron krajanka – 250g,
  • - wywar kostno–jarzynowy - 2l,
  • - grzyby suszone - 50g,
  • - podgrzybek - 350g,
  • - kurka - 200g,
  • - cebula - 2 szt.,
  • - olej - 3 łyżki,
  • - sól, pieprz do smaku,
  • - natka pietruszki,

Przygotowanie

  1. Makaron należy ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować i odcedzić. W tym samym czasie gotujemy wywar kostno-jarzynowy z warzywami pokrojonymi w cząsteczki oraz suszonymi grzybami. Osobno obgotowujemy grzyby świeże, odcedzamy i kroimy. Posiekaną cebulkę podsmażamy na złoty kolor, a następnie razem z grzybami dodajemy do naszego wywaru i doprawiamy solą i pieprzem dla smaku. Całość podajemy z Międzybrodzkim Makaronem Krajanką oraz natką pietruszki.
  2. Smacznego!
  3. Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
zupa Zupa Grzybowa Międzybrodzkie Makarony
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy