Zupa czosnkowa z serem żółtym i topionym

Ocena:

4.45 (145)

  • 60 min.
  • dla 2 osób
Zupa czosnkowa z serem żółtym i topionym

Składniki:

  • • 1 l bulionu warzywnego
  • • 1 główka czosnku
  • • posiekana natka pietruszki,
  • • 4 łyżki tartego żółtego sera
  • • 50 g serka topionego
  • • bułka na grzanki
  • • sól i pieprz
  • • oliwa do podsmażenia czosnku i grzanek

Zupa czosnkowa z serem żółtym i topionym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Podgrzać w garnku wcześniej przygotowany bulion warzywny. Drobno pokroić czosnek i podsmażyć na patelni aż lekko się zarumieni. Do gorącego bulionu dodać serek topiony i podsmażony czosnek.
  • Całość gotować ok. 30 minut. W tym czasie bułkę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, na której wcześniej smażyliśmy czosnek. Bułkę smażymy aż będzie chrupiąca. Przygotowaną zupę nalewamy do kokilek i posypujemy startym serem żółtym i natką pietruszki. Smacznego!

Porady

Zobacz też: zupa kminkowa

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne