Zupa cukiniowa

Zupa cukiniowa dobra na każdą pogodę

Dodany przez:

Zupa cukiniowa

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 1 z 1 głosów)

Składniki

  • 1.5 litra bulionu z kury
  • 2 małe cukinie
  • 2 średnie cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 świeże pomidory lub z puszki ser
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka czubrycy czerwonej
  • 3 łyżki siekanej natki pietruszki

Przygotowanie

  1. Cebulę,czerwoną i żółtą paprykę kroimy w paski, czosnek drobno
  2. kroimy i podsmażamy na oleju,dodajemy pokrojone w kostkę pomidory(bez
  3. skórki) i dusimy 2 minuty.Wlewamy bulion,dodajemy cukinię pokrojona w
  4. kostkę, gotujemy 20minut. Przed końcem gotowania dodajemy pietruszkę,
  5. łyżeczkę bazylii, majeranku,łyżeczkę czerwonej czubrycy. Doprawiamy
  6. do smaku solą i pieprzem.
warzywa zupa cukinia
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze