Zupa cebulowo-serowa

Rozgrzewająca i pyszna zupa na chłodne dni, tania i łatwa w przygotowaniu

Zupy

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 211 głosów)

Składniki:

  • 30 dag cebuli
  • 50-100g serka topionego kremowego
  • łyżka masła
  • szczypta cukru
  • 2 płaskie łyżki mąki pszennej
  • 2-3 szklanki bulionu drobiowego np. z kostki
  • vegeta i pieprz do smaku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • posiekany szczypiorek do dekoracji (2 łyżki)
  • grzanki z chleba lub bułki

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Cebule obrać i pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle na jasno-złoto. Dodać cukier, posypać cebulę mąką, wymieszać, chwilę podsmażyć, zalać bulionem. Dodać pokrojony na kawałki serek topiony, doprawić, gotować do miękkości cebuli. Następnie zupę zmiksować. Podawać posypaną szczypiorkiem z grzankami.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy